Podobno ile gospodyń tyle przepisów na faszerowane jajka. Coś w tym jest. U mnie jest to obowiązkowy dodatek na każdej imprezce. Ten wariant jest bardzo smaczny. Można je przygotować z łagodną musztardą i wtedy doskonale czuć kukurydzę, lub z ostrzejszą i wtedy są bardziej serowe w smaku. Znikają ekspresem.
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 50 g startego żółtego sera
- 4-5 łyżek kukurydzy z puszki
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 czubata łyżeczka musztardy
- 2 łyżki majonezu
- pół pęczka szczypiorku
- sól
- pieprz
- 2-3 rzodkiewki
Jajka obieramy, kroimy na połówki i wyciągamy żółtka. Białka odkładamy, a żółtka rozcieramy na gładką masę. Szczypiorek siekamy. Żółtka łączymy z serem, kukurydzą i szczypiorkiem, po czym dodajemy musztardę, jogurt i majonez. Solimy i pieprzymy do smaku. Gotowy farsz nakładamy do białek. Przybieramy pokrojoną w cieniutkie plasterki rzodkiewka.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz