Bardzo prosty i szybki przepisik na genialne dwa farsze do jaj. Bardzo wyraziste w smaku i lekko pikantne. Wspaniała przekąska na leniwe popołudnie przed telewizorem lub do podania na imprezce.
Składniki:
- 10 jajek ugotowanych na twardo
- 10 dkg serka topionego
- 5 dkg mielonego twarogu (np. Emilka)
- 5 łyżek majonezu
- 2 łyżki startego żółtego sera
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka soku z cytryny
- curry
- ostra papryka mielona
- sól
- pieprz
- coś do dekoracji np. oliwki
Jajka obieramy i kroimy na połówki. Żółtka ucieramy z topionym serkiem, twarogiem i majonezem. Doprawiamy całość do smaku solą i pieprzem i dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy koncentrat, sok z cytryny i paprykę. Do drugiej musztardę, ser i curry. Gotowymi pastami wypełniamy białka jaj (najlepiej szprycą - ładniej wygląda). Dekorujemy czym kto lubi.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz