Kategorie

niedziela, 24 marca 2013

Jajka faszerowane


Bardzo prosty i szybki przepisik na genialne dwa farsze do jaj. Bardzo wyraziste w smaku i lekko pikantne. Wspaniała przekąska na leniwe popołudnie przed telewizorem lub do podania na imprezce.

Składniki:
  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 10 dkg serka topionego
  • 5 dkg mielonego twarogu (np. Emilka)
  • 5 łyżek majonezu
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • curry
  • ostra papryka mielona
  • sól
  • pieprz
  •  coś do dekoracji np. oliwki 
Wykonanie:

Jajka obieramy i kroimy na połówki. Żółtka ucieramy z topionym serkiem, twarogiem i majonezem. Doprawiamy całość do smaku solą i pieprzem i dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy koncentrat, sok z cytryny i paprykę. Do drugiej musztardę, ser i curry. Gotowymi pastami wypełniamy białka jaj (najlepiej szprycą - ładniej wygląda). Dekorujemy czym kto lubi.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz