Super szybki i pyszny obiadek na zalatany dzień. Niby nic odkrywczego, ale zawsze smakuje. Najwięcej roboty jest z poodrywaniem ogonków od szpinaku. Nie ma się co rozpisywać, trzeba kupić składniki i samemu wypróbować.
Składniki:
- 500g makaronu
- 250 świeżego szpinaku
- 180 g gorgonzoli
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju
Makaron gotujemy w dobrze osolonej wodzie. Szpinak dokładnie płuczemy, lekko osuszamy i odrywamy ogonki. Cebule kroimy w kostkę. Na patelnie rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i szpinak i dusimy kilka minut pod przykryciem. W razie potrzeby podlewamy odrobinką wody. Do patelni dorzucamy pokruszony ser i podgrzewamy aż się rozpuści. Zdejmujemy z ognia, dokładamy makaron, mieszamy i gotowe.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz