Kategorie

środa, 24 kwietnia 2013

Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą





Super szybki i pyszny obiadek na zalatany dzień. Niby nic odkrywczego, ale zawsze smakuje. Najwięcej roboty jest z poodrywaniem ogonków od szpinaku. Nie ma się co rozpisywać, trzeba kupić składniki i samemu wypróbować.

Składniki:
  • 500g makaronu
  • 250 świeżego szpinaku
  • 180 g gorgonzoli
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
Wykonanie:

Makaron gotujemy w dobrze osolonej wodzie. Szpinak dokładnie płuczemy, lekko osuszamy i odrywamy ogonki. Cebule kroimy w kostkę. Na patelnie rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i szpinak i dusimy kilka minut pod przykryciem. W razie potrzeby podlewamy odrobinką wody. Do patelni dorzucamy pokruszony ser i podgrzewamy aż się rozpuści. Zdejmujemy z ognia, dokładamy makaron, mieszamy i gotowe.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz